lukoil-banenr

Audi S3 rupe gura…Parisului

Sub capota lui Audi S3 găsim un motor nou de 2.0 litri supraalimentat ce cântărește cu 5 kilograme mai puțin comparativ cu unitatea de pe actuala generație. Mai mult decât atât, noul propulsor reușește să genereze 300 de cai putere, cu 35 de cai mai mult decât actualul S3 și să dezvolte un cuplu motor de 380 Nm.

Pilot Autoexpert

Cei 300 de cai sunt livrați celor patru roți prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu sase rapoarte, însă pentru ceva bani în plus, clienții vor putea opta pentru transmisia S-Tronic. Alături de tracțiunea integrală Quattro, S3 sprintează de la 0 la 100 km/h în 5.1 secunde, ăn versiunea cu transmisie S-Tronic și în 5.4 secunde alături de cutia manuală.

Viteza maximă a noului model din Ingolstadt este de 250 km/h, iar consumul de carburant în regim mixt anunțat de producator este de 6.9 litri, respectiv 7 litri (S-Tronic) la 100 de kilometri.

La capitolul design, vedem o grilă față nouă, un spoiler revizuit, lumini pentru mersul pe timp de zi de tip LED, praguri laterale îmbunătățite și o evacuare finală cu patru țevi de eșapament. Ecuația germanilor se încheie cu un set de jante de 18 inch din aluminiu încalțate cu pneuri de înalta performanță.

La nivelul șasiului, Audi S3 se bucură de o serie de modificări ce îmbunătățesc manevrabilitatea. Vorbim despre suspensii sport, despre o gardă la sol mai mică cu 25 de mm și despre un sistem de frânare mai performant.

La interior, germanii vin cu tablou de bord modificat, cu logo-ul S așezat la loc de cinste și cu scaune sport. La începutul lui 2013, atunci când Audi S3 va poposi în Germania, prețul de bază va fi de 38.900 de euro.

Comentarii