lukoil-banenr

Audi TT ultra quattro concept

Pilot Autoexpert

Germanii de la Audi prezintă la Worthersee un concept numit TT ultra quattro, care are o masă de 1.111 kilograme şi este echipat cu un motor 2.0 TFSI de 310 CP.

Noul concept al Audi este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.2 secunde. În comparaţie cu modelul de serie, conceptul de la Worthersee este cu 300 de kilograme mai uşor, în timp ce motorizarea livrează 400 Nm între 1.900 şi 5.000 rpm, comparabil cu V8-ul din gama R8.

La construcţia acestui concept cu o masă redusă, inginerii de la Audi au apelat la un mix de materiale compozite – magneziu şi aluminiu. Există o serie de secţiuni din plastic ramforsat cu fibră de carbon, podeaua are elemente din magneziu, iar şasiul este realizat din aluminiu. Fiecare element al modelului este optimizat, incluzând jantele din aliaj şi sistemul de evacuare din titaniu. Cei de la Audi au dorit să ne arate ce pot să realizeze în materie de reducere a masei unui automobil.

Audi încă nu a publicat informaţii referitoare la o eventuală versiune de serie a lui TT ultra quattro, însă au specificat că tehnologiile integrate de acesta ar putea fi utilizate într-o serie limitată.

Comentarii