lukoil-banenr

Un SUV de dimensiuni impunătoare, cu performanţe de sportcar şi un design controversat. Acesta este noul Bentley Bentayga, care în ciuda faptului că a fost cam greu acceptat de publicul auto, vine să ne convingă că îşi merită titlul de cel mai rapid off-roader din lume. Cum? Cu un videoclip în care accelerează de la zero la 300 km/h!

Pilot Autoexpert

Construit pe platforma lui Porsche Cayenne, noul Bentayga încearcă de ceva vreme să-şi găsească locul printre cele mai extravagante maşini de lux din lume. SUV-ul englezilor pune accent pe principalele calităţi care îi oferă avantajul în faţa rivalilor: un imens motor pe benzină, cu 12 cilindri în W şi 6.0 litri volum, un interior irezistibil de luxos, şi suficient spaţiu pentru patru pasageri răsfăţaţi.

În pofida faptului că masa totală a acestuia  se ridică la circa 2.422 de kilograme, Bentayga insistă că poate să „zboare”. La modul figurat desigur şi doar pe autostrăzi. Fapt care ne este demonstrat de filmarea scurtă în care SUV-ul pune la treabă toţi cei 600 de cai putere din arsenalul său (ajutat de alţi 900 Nm de cuplu motor) pentru a nu-şi dezamăgi creatorul.

Iniţiatorii acestui experiment sunt jurnaliştii de la Auto Bild care şi-au riscat un pic viaţa cu un exerciţiu extrem de periculos, desfăşurat pe timp de noapte. Cel mai probabil că acţiunea are loc pe vreo autostradă din Germania, unde Bentayga este lipsit de constrângeri şi poate accelera în voie. De la zero la prima sută se pot numără numai patru secunde, iar până la 160 kmh sunt mai puţin de zece. Încă zece secunde peste şi viteza maximă ajunge la 240 de kmh, iar de aici englezul întâlneşte primul impediment, făcând un efort major pentru a spinteca aerul cu forma sa aerodinamică de cărămidă.

Cu toate astea, Bentley Bentayga nu se lasă şi cucereşte limita de 302km/h iar cel mai important lucru este stabilitatea de invidiat. SUV-ul este practic de nemişcat, fapt care nu are cum să nu te bucure la asemenea viteză înaltă.

Comentarii