lukoil-banenr

În mai multe regiuni ale ţării, iarna şi-a intrat în drepturi deja, mai puţin doar în capitală. Totuşi autoritățile municipale promit că, în acest an, străzile din Chişinău vor fi deszăpezite la timp. Și asta deoarece, materialul antiderapant este pregătit, iar autospecialele de deszăpezire așteaptă prima ninsoare. 

Pilot Autoexpert

Cel puțin, asta au anunțat responsabilii în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor primăriei Chișinău, informează UNIMEDIA.

Reprezentanţii „Exdrupo” spun că au pregătite 63 de autospeciale pentru deszăpezire, iar altele 9 sunt în proces de reparație. Mai mult, iarna aceasta vor fi amenajate puncte pentru depozitarea materialului antiderapant în fiecare sector, ceea ce va permite deszăpezirea mai rapidă a străzilor. Astfel, la fiecare punct sunt depozitate câte 100 de tone de nisip.

Totuși, primarul capitalei își îndeamnă subalternii să renunțe la nisipul care face noroi pe străzi.

„Dacă se poate fără nisip. Ați văzut zilele acestea cât de curate sunt străzile. Dacă vom folosi mult nisip, nu vom vedea același lucru în primăvară. Să încercăm să folosim cât mai puțin nisip, fiindcă face noroi”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Și reprezentanții direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare spun că au pregătite 30 de autospeciale pentru deszăpezire, dintre care cinci sunt noi și urmează să ajungă săptămâna aceasta la Chișinău.

sursa: unimedia.info
foto: chisinau.md

Comentarii