foto: canal2
lukoil-banenr

S-au gândit mult „ai noştri” şi au ajuns la concluzia că este bine totuşi să ne mărească puţin amenzile, nu cu foarte mult, cam cu vreo 50%! Acest lucru reiese din noul proiect în care s-a propus modificarea untităţii convenţionale de la 20 de lei la 1% din salariul mediu pe economie.

Pilot Autoexpert

Deci, în regulamentul circulaţiei rutiere, totul rămâne aproape neschimbat, cu excepţia valorii unei unităţi convenţionale (UC). După cum probabil vă amintiţi, o UC era egală cu 20 de lei, în viitor însă acesta ar putea ajunge cam la 50 de lei, ceea ce reprezintă 1% din salariul mediu pe economie, prognozat de Guvern.

Şi dacă pentru o încălcare, spre exemplu, sunt prevăzute 10 UC, adică în medie 200 lei, acum aceasta s-ar putea ridica la 500 lei, ori, amenzile de 20 UC (400 ei), ar putea fi 1000 de lei!!!

Bineînţeles că mulţi şoferi şi cetăţeni ai acestei ţări pierdute s-au revoltat, mărturisind că nimeni nu v-a achita asemenea amenzi. De aici vine şi replica autorităţilor. În cazul în care contravenientul va refuza să plătească amenda, el riscă 30 de zile de închisoare sau 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Comentarii