lukoil-banenr

Aventador 50 Anniversario – 720 de cai putere și sprintul de la 0 – 100 km/h în doar 2,9 secunde!

Lamborghini a publicat primele imagini şi informaţii ale noului Aventador LP 720-4 50 Anniversario Edition – supercarul/hypercarul menit să celebreze o istorie la fel de lungă precum îi este numele şi plină de succese glorioase.

Pilot Autoexpert

Aventador 50 Anniversario propune un kit de caroserie diferit, care include un nou spoiler frontal, din fibră de carbon, cu prize de aer mai pronunţate şi un aer mai agresiv decât cel al accesoriului standard. Schimbări importante şi la nivelul posteriorului, unde deflectorul din fibră de carbon a fost şi el uşor restilizat.

Motivul caroseriei de culoare galbenă se regăseşte şi la interior, unde va exista o tapiţerie în două nuanţe, cusături contrastante şi fibră de carbon.

În zona compartimentului motor regăsim aceeaşi unitate V12 de 6.5 litri, capabilă să dezvolte cu 20 de cai putere în plus faţă de unitatea standard. Astfel, respectiva ediția se poate lăuda cu o putere totală de 720 de cai, suficientă pentru a permite supercarului să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 2.9 secunde, viteza maximă oprindu-se abia la 350 km/h!

Pentru a marca exclusivitatea modelului care sărbătoreşte 50 de ani de Lamborghini, constructorul din SantAgata Bolognese va produce doar 100 de unităţi, al căror preţ nu a fost însă dezvăluit.

Ediţia specială va debuta oficial în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, încercând să atragă de partea sa interesul unor clienţi asiatici, unora dintre cei mai mari amatori de ediţii limitate şi supercaruri exotice.

Comentarii