lukoil-banenr

O să fii plăcut surprins să afli că AvtoVaz-ul chiar s-a trezit din somnul cel de „moarte” şi tind spre a ţine pasul cu realitatea. Iar în industria auto, marii producători au avansat extrem de mult, astfel că Lada are la ce munci pentru a le călca pe urme. Din fericire însă pentru ruşi, conceptul Lada XCode ar putea fi chiar acea salvare.

Pilot Autoexpert

Nu sunt naiv, dar vreau să cred că acesta chiar poate deveni primul automobil rusesc care nu vine cu defecte din fabrică şi este scutit de boli copilăreşti. Conceptul, aşa cum îl prezintă oficialii, este chiar foarte inovator, mai ales pentru Federaţia Rusă, care ne-a obişnuit cu automobile de proastă calitate, prost echipate şi cu motoare primitive. Ce şi-au propus însă cei de la AvtoVaz este cu adevărat un automobil revoluţionar.

Cum sună numai sintagma „motor turbo”, alăturată cuvântului Lada? Un pic cam ciudat nu? Şi totuşi ar putea avea loc în aceeaşi frază, mai ales că noul crossover va fi oferit în varianta cu tracţiune integrală, iar dacă AvtoVaz-ul vrea să fie competitiv atunci trebuie să corespundă ultimilor cerinţe în materie de eficienţă şi standarde Euro. Şi mai ieşit din comun este faptul că viitorii clienţi, pot ţine legătura cu maşina lor prin intermediul unei aplicaţii de smartphone, numită (nu râdeţi) Lada Connect. Cu ajutorul acesteia utilizatorul poate controla o serie de parametri tehnici legate de starea maşinii, poziţionarea acesteia, autodianosticarea, sau să expedieze comenzi de închidere/deschidere portiere sau portbagaj, să oprească sau să oprească motorul de la distanţă, să opereze cu geamurile electrice ale maşinii sau multe altele.

Cel mai probabil că AvtoVaz va împrumuta aceste tehnologii de la partenerii săi, alianţa Renault-Nissan.

146733l 607483l 827843l 889310l

Comentarii