lukoil-banenr

Bentley a relatat detaliile despre cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume

Orice lansare oficială a mărcii britanice din ultima perioadă scrie istorie, ca și cazul noului Bentley Continental GT Speed Convertible, care devine cel mai rapid cabriolet cu patru locuri produs vreodată în istorie.

Pilot Autoexpert

Motorul care face din modelul Bentley unul de record mondial este un W12 de 625 de cai putere și 800 Nm/2000 rpm care reușește să propulseze acutomobilul de la 0 la 100 km/h în doar 4.4 secunde. Transmisia folosită de inginerii Bentley este bazată pe o cutie ZF cu opt rapoarte care beneficiază de un mod Sport și care facilitează astfel comportamentul pur sportiv printr-un răspuns rapid al pedalei de accelerare. Inginerii Bentley susțin că noul Conti GT Speed Convertible poate retrograda din treapta a opta în cea de-a patra fără probleme atunci când este nevoie de putere la depășiri sau pe circuit.

Noul Bentley Continental GT Speed Convertible oferă luxul și rafinamentul unui coupe, însă se poate transforma într-un tourer cabrio cu o simplă apăsare a unui buton.

Bentley Continental GT Speed Convertible are tracțiune integrală și beneficiază de un sistem de recuperare și reutilizare a energiei dezvoltate la frânare, ceea ce facilitează un consum redus cu 15% față de o eventuală variantă privată de acest sistem. Acesta rămâne însă unul relativ ridicat: 14.9 litri/100 km. Viteza maximă atinsă de modelul Bentley este de 325 de kilometri pe oră.

Cel mai puternic model cabrio cu patru locuri din lume are o gardă la sol cu 10 milimetri mai coborâtă decât cea a versiunii GT Convertible, alte modificări tehnice incluzând optimizarea fluxului de aer la răcire, servodirecție modificată și un sistem ESP complex care beneficiază de modul Dynamic.

La nivel estetic, versiunea radicală Speed a lui Continental GT Convertible poate fi recunoscută prin câteva tușe pesonalizate, precum grila de tip fagure, jantele din aliaj de 21 de inch și prin noile terminații cromate ale sistemului de evacuare. Interiorul este dominat de piele și aluminiu, motivele cusăturilor – romburile – asortându-se perfect cu partea exterioară frontală.

Noul Bentley Continental GT Speed Convertible va fi lansat oficial la Salonul de la Detroit, la mijlocul lunii ianuarie.

Comentarii