lukoil-banenr

Cel mai performant SUV din lume, aşa cum este promovat intens noul Bentley Bentayga, ar putea deveni şi primul Bentley propulsat de un motor pe motorină. Despre acest lucru anunţă Autovisie, citaţi de Carscoops, într-o postare recentă. Potrivit olandezilor, Bentley intenţionează să îşi echipeze vehiculul cu cel mai puternic motor diesel cu care se poate lăuda Audi SQ7 TDI!

Pilot Autoexpert

Iată că după platforme, încep să migreze şi motoarele, dintr-o mahala în alta. Nu ştim din ce considerente dar se pare că britanicii îşi doresc o versiune mai „accesibilă” pentru clienţii săi, şi aici nu vorbim de preţul de achiziţie. Dacă zvonurile se vor adeverei, atunci începând cu anul 2017, Bentayga va fi putea fi comandat şi cu un V8 de 4.0 litri TDI sub capotă. Iar dacă în caroseria unui SQ7, diesel-ul livrează în jur de 435 cai putere şi circa 900 Nm de cuplu motor, atunci pentru Bentley, aceste cifre ar putea fi uşor schimbate, pentru a corespunde statutului de „cel mai cel mai”.

Un pas oarecum înţelept, mai ales că monstruosul motor W12 de 6.0 litri, alimentat de câteva turbine, ar putea să nu fie chiar pe placul tuturor, chiar dacă cel din urmă produce nu mai puţin de 600 cai putere.

Iată că încet-încet, Bentley renunţă la prejudecăţi în favoarea unor bani mai uşori.

A161095_full A161098_full

4.0 litre V8 TDI Biturbo engine electric powered compressor (EPC)
4.0 litre V8 TDI Biturbo engine electric powered compressor (EPC)

Bentley Bentayga-mech BentleyBentayga

Comentarii