lukoil-banenr

Bentley: EXP 9 F Concept

Se pare ca SUV-urile de la VW, Audi ?i Porsche nu sunt suficiente pentru grupul VAG, a?a ca se vrea înca un model de lux. Dupa ce zvonul ca Lamborghini ar lansa un SUV a fost rapid negat de producatori, se pare ca cei de la Bentley nu ar spune „nu” unui SUV de lux. A?a ca se lauda cu asta.

Pilot Autoexpert

Ca design, ar fi multe de spus. Fireste, aici intervine si subiectivitatea. E genul de masina care fie îsi place, fie NU îsi place. Nu exista cale de mijloc. Privit din fata pare un Mulsanne, dar la o scara mai mare, grila centrala ramânând principalul lucru care îsi sare în ochi la o prima vedere. Proiectoarele se muta sub faruri si au rolul suplimentar de a ventila motorul, prin grila care pare inspirata de la motoarele avioanelor cu reactie. Jantele sunt de 23″, din aliaj, si preiau din aspectul de turbina al proiectoarelor. La partea posterioara, s-ar putea spune ca designerii au ramas în pana de idei si au împrumutat, de la prietenii de la Porsche, schitele Cayenne-ului. Sau ni se pare?

La interior, Bentley îsi pastreaza pedigree-ul, luxul fiind la el acasa. Atentia la detalii îi poate uimi chiar si pe cei mai pretentiosi dintre noi. Gasim un mix bun între eleganta britanica prin materialele din lemn, bronz, aluminiu si piele lucrate manual si tehnologia avansata a ecranului TFT, navigatiei 3D sau a ecranelor din tetiere. La fel ca la Mulsanne, pe bancheta din spate te poti odihni dupa o zi grea de munca, savurând un pahar din sampania tinuta la rece chiar în cotiera. Iar daca si se face foame, roaga soferul sa traga pe dreapta si du-te pâna în spate, la portbagaj. Aici vei observa ca partea inferioara a haionului îsi poate servi ca masa de picnic, iar din partea superioara se poate deschide o copertina, pentru a te proteja mai bine în timp ce iei masa.

Gratarul nu a fost niciodata mai usor.

si pentru a te ajuta pâna la capat, EXP 9 F vine echipat ti cu un set complet de tacamuri, marca Bentley. E adevarat ca în farfuriile si paharele Bentley nu vor avea niciodata loc micul sau berea, locul lor fiind luat foarte probabil de caviar si de un vin vechi. Dar mai multe detalii despre cum se foloseste setul de picnic a lui EXP 9 F o sa vedem cu siguranta la Snagov, cu ocazia vreunui 1 Mai.

si daca cineva se întreaba cine va pune în miscare namila asta, ei bine, se pare ca va fi W12-le de 6 litri care acum se ascunde sub capota lui Continental. Tractiunea este integrala, iar puterea se ridica pe la 600 CP, cu un cuplu de 800 Nm. Însa, în încercarea de a-i atrage pe ecologisti, producatorii spun ca iau în calcul si echiparea cu un motor hibrid.

SUV-ul va fi prezentat zilele acestea la salon, acolo unde Bentley spune ca va urmari cu foarte mare atentie reactia oamenilor, pentru a analiza apoi daca se va trece la productia de serie sau nu. Sfatul nostru pentru cei de la Bentley Pastrati modelul la nivel de concept. Tu ce parere ai?

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAudi A3
Articolul următorMorgan a prezentat Plus E Concept