lukoil-banenr

Bentley a decis să ne demonstreze că performanţele maxime, de care este capabil cel mai rapid coupe al britanicilor, nu sunt un mit ci realitate! Iar pentru a reuşi acest lucru au apelat la ajutorul lui John Bowe, multiplu campion de turisme ATCC şi învingător la Bathurst 1000. 

Pilot Autoexpert

Pe o porţiune de şosea în linie dreaptă, australianul a înfipt acceleratorul în podea, iar motorul W12 de 6.0 litri, şi-a umflat turbinele în lupta cu curenţii de aer. Coupe-ul a cărui greutate depăşeşte 2.300 de kilograme s-a urnit din loc cu forţa unui uragan pentru ca în 76 de secunde să atingă o viteză maximă de 331 km/h, cifre certificate de sistemul de telemetrie Motec GPS!

În acest timp, peste 216 litri de lichid de răcire au avut grijă să păstreze temperatura motorului în parametrii optimi, iar prin radiatoarele maşinii au trecut mai mult de 4.700 de litri de aer! În jur de 80% din puterea totală a motorului măsurată la 635 CP şi 820 Nm, a fost epuizată în lupta cu forţele aerodinamice, pentru ca Bentley-ul Continental GT Speed să acopere nu mai puţin de 92 de metri pe secundă!

bentley-continental-gt-speed-top-speed-test (1)

bentley-continental-gt-speed-top-speed-test (2)

bentley-continental-gt-speed-top-speed-test (3)

bentley-continental-gt-speed-top-speed-test (4)

bentley-continental-gt-speed-top-speed-test (5)

Comentarii