lukoil-banenr

Următoarele două săptămâni plimbările cu automobilul vor fi mai ieftine. Asta deoarece, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat ieri, 26 iulie, pe pagina sa web oficială, noi prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților în perioada 27 iulie – 9 august, scrie realitatea.md.

Pilot Autoexpert

Astfel, pentru benzina cu cifra octanică 95 s-a stabilit un preţ de – 15.52 lei per litru, cu 31 de bani mai puțin decât tariful anterior, iar motorina costă acum – 13,54 lei/litrul, un preț mai mic cu 49 de bani. Cât privește gazul lichefiat, ANRE nu a indicat deocamdată nici un preț nou.

Amintim că ANRE, va publica la fiecare 14 zile calendaristicie, începând cu ziua de marţi a săptămânii, preţuri plafon pentru comercializarea produselor petroliere cu amănuntul, cum sunt benzina, motorina şi gazul lichefiat. Preţurile recalculate sunt publicate online, până la orele 13:00.

Operatorii la rândul lor, vor schimba preţurile la pompă, reieşind din preţurile plafon stabilite de ANRE şi desigur le pot micşora chiar, pentru a fi mai competitivi. Noile preţuri la pompă intră în vigoare însă, abia în ziua de miercuri începând cu ora 00.01 (marţi spre miercuri). De reţinut că operatorii nu au voie să comercializeze cu amănuntul carburanţi la preţuri mai mari decât cele stabilite.

Comentarii