lukoil-banenr

Blugi reciclați în noul Ford Focus

Ocrotirea mediului și folosirea materialelor reciclare ia o amplare din ce în ce mai mare. Constructorul american Ford, intenționează să reutilize materialele şi să recicleze într-o masură cât mai mare posibilă hainele purtate. Astfel la construcția noii generații a modelului Focus, Ford va folosi bumbac reciclat. Materialul este provenit din haine purtate şi va fi integrat în covoraje şi în materialele fonoabsorbante.
Fiecare exemplar Ford Focus de generaţie nouă va conţine echivalentul a două perechi de blugi de dimensiuni medii. Calculul este efectuat în funcţie de cantiatea de bumbac utilizată pentru suprafaţa (în metri pătraţi) de denim necesară pentru o pereche medie de blugi. Reciclarea este cu atât mai importantă din moment ce blugii folosiţi la interiorul noului Focus nu au fost aruncaţi într-o groapă de gunoi şi nu a fost consumată apă sau îngrăsământ pentru creşterea bumbacului.
Posibilitatea de a folosi blugi recilați la fabricarea covorajelor şi în materialelor fonoabsorbante nu este prima iniţiativă ecologică de la Ford, producătorul de automobile utilizând în trecut spumă pentru scaune din soia, răşini reciclate pentru elementele de sub caroserie şi lână reciclată pentru husele scaunelor. Iar unele componente de la interior au fost realizate din plastic reciclat.
Cei de la Ford spun că reciclarea blugilor este doar un pas mic din ceea ce pregătesc pentru viitor şi că se aşteaptă ca iniţiativa lor să fie apreciată de clienţi.

Comentarii