lukoil-banenr

Anual, oraşul Las Vegas găzduieşte una dintre cele mai mari expoziţii de tehnologii moderne, Consumer Electronics Show, de unde nu lipsesc nici producătorii de automobile, care vin să îşi prezinte ultimile inovaţii din industria auto. Este şi cazul bavarezilor care au dezvăluit un nou concept, construit pe baza prototipului BMW i8 Spyder şi care este primul automobil complet autonom al producătorului german de automobile. 

Pilot Autoexpert

Maşina poartă numele de i Vision Future Interaction şi se prezintă mai degrabă ca un vehicul care a evoluat până la etapa în care a devenit desinestătător, decât un concept construit de la zero. Totuşi tehnologiile care se regăsesc aici sunt de-a dreptul fascinante şi totodată nu par a fi chiar suprarealiste, unele dintre ele fiind doar o reinterpretare a inovaţiilor pe care le vedem astăzi pe unele maşini de serie.

Remarcabile se fac noul panou de bord, cu ecrane care afişează informaţiile necesare în regim 3D, în timp ce pasagerul poate apela la un display panoramic de 21 inch, ce poate fi controlat prin gesturi. Această funcţie a fost numită AirTouch şi dacă vă amintiţi că ceva asemăntor am văzut la Seria 7 de generaţia actuală doar că sistemul implementat pe limuzină este limitat la doar câteva funcţii.

Noul prototip BMW i Vision Future Interaction, poate fi operat în trei regimuri diferite, pornind de la Pure Drive în care şoferul este cel aflat în controlul deplin al maşinii, Assist, în care sistemele de siguranţă stau de veghe împreună cu şoferul, sau Auto, adică autonom. În acest caz, şoferul este deplasat cu tot cu scaun mai în spate, volanul se mişcă dinpotrivă mai în faţă lăsând mai mult spaţiu liber, iar în continuare oamenii aflaţi la bord devin doar pasageri şi se pot răsfăţa cu sistemul de infotainment.

000

000 (5)

000 (4)

000 (3)

000 (2)

000 (1)

Comentarii