lukoil-banenr

BMW a publicat primul clip de prezentare al noului Seria 4 Coupe Concept

Pilot Autoexpert

După o aşteptare îndelungată, presărată cu o serie de imagini spion, BMW a decis să dezvăluie în premieră mondială noul Seria 4, varianta coupe a actualului Seria 3. Derivatul cu trei uşi se prezintă momentan sub formă de concept, urmând ca abia apoi să îşi facă apariţia şi în versiunea finală, de producţie.

BMW vrea să creeze o logică a numerotării şi, după coupe-uri cu tradiţie, ca Seria 6 şi Seria 8, propune publicului un coupe de segment mediu, etichetat cu număr par.

Pe lângă trăsăturile estetice notabile, Seria 4 vine şi cu dimensiuni exterioare noi. Comunicatul de presă al constructorului bavarez indică faptul că, conceptul noului coupe propune un ampatament de 2810 mm (cu 30 de mm mai mare decât cel al actualului Seria 3 sedan). Ecartamentul faţă a crescut şi el cu 35 mm (1245 mm) alături de cel spate, care are acum cu 80 de mm în plus (1593 mm). Lăţimea modelului este şi ea mai mare decât a berlinei, cu 44 de mm (1826 mm). Seria 4 Concept este mai lung (4641 mm) şi are o linie a plafonului mai coborâtă cu 16 mm (1362 mm).

Design exterior

La nivel exterior conceptul se individualizează prin aspectul futurist al spoilerelor faţă şi spate, cu prize de aserisire foarte mari, conturate cu ajutorul unor baghete din aluminiu sau crom. Grila frontală, închisă din raţiuni aerodinamice, este conectată la blocurile optice faţă, păstrând astfel o similitudine cu Seria 3.

Pentru a individualiza cât mai mult coupe-ul, BMW a pregătit un set de LED-uri hexagonale, aceeaşi formă regăsită şi la nivelul ornamentelor spoilerului frontal, dar şi o vopsea unică, denumită Liquid Metal Silver.

Profilul este dominat de linii puternice, de bosaje largi şi de fante de aerisire înglobate în aripile laterale frontale. Nu în ultimul rând, profilul marchează apartenenţa modelului la segmentul coupe-urilor, cu un stâlp C înclinat mult către partea posterioară. Posteriorul a fost şi el puternic individualizat cu lumini LED puternice, sub forma literei L, specific celorlalte modele BMW. Pachetul exterior este completat de un set de jante de 20 de inch, din aliaj, cu un design complet nou în gamă.

Design interior

Pentru interiorul conceptului, designerii BMW au ales să apeleze la ajutorul diviziei de personalizare Individual. Cu ajutorul acestora, Seria 4 reuşeşte să ofere o planşă de bord orientată către şofer, cu linii puternice, simple şi funcţii ergonomice.

Liniile bordului continuă şi la nivelul portierei alături de inserţii din aluminiu şi lemn nobil. Pe bancheta din spate, oamenii de creaţie au născocit un contur aparte al scaunelor, un contur ce împarte spaţiul în doar două locuri.

Pentru a sublinia caracterul exclusivist, Seria 4 primeşte legături din piele, împletite manual şi aplicate la nivelul portierelor şi al consolei centrale, lemn de castan şi praguri embosate şi iluminate cu logo-ul Individual.

Despre gama de motorizări nu există în prezent informaţii oficiale, însă aceasta ar urma să împrumute aceleaşi unităţi regăsite pe modelul cu patru uşi, BMW Seria 3.

Comentarii