Foto: V8 M3 S65 Engine
lukoil-banenr

BMW este pe cale să încheie un parteneriat cu Jaguar Land Rover! Scopul acestuia este de a furniza motoare V8 constructorului britanic de automobile, motoare care vor ajunge sub capota celor mai teribile modele sport din gama SVR.

Pilot Autoexpert

După cum bine ştim, cel mai potent V8 din garajul bavarezilor este unitatea de 4.4 litri volum, care dezvoltă un maxim de 600 cai putere, şi este prezentă în diferite versiuni sub capota actualului M5, M6, X5M şi X6M. Cu toate astea, se pare că pentru englezi, BMW va livra un cu totul alt motor, la care se presupune că lucrează de ceva vreme. Volumul acestuia ar putea fi de numai 4.0 litri, la fel turbo-aspirat, cu performanţe peste cele înscrise în fişa unui M5, dar şi mult mai eficient.

Ok, până aici totul este clar. Englezii vor câştiga un plus de fiabilitate şi încredere din partea clienţilor ademeniţi de „calitatea germană”, iar BMW se va alege cu un partener de încredere şi un consumator permanent de piese şi motoare. Asta desigur, dacă parteneriatul în cauză va fi semnat şi făcut public.

Rămâne de văzut. În acest sens am fi interesaţi să aflăm ce părere au şi cititorii AutoExpert, mai ales că, după cum cunoaşteţi probabil, divizia SVR plantează V8-uri de 5.0 litri, supraalimentate şi foarte apreciate pentru trăsăturile sale.

Land-Rover-Range-Rover-Sport-SVR-logo-2

Comentarii