lukoil-banenr

BMW are planuri pentru un M6 Gran Coupe

După ce am văzut un M3 cu patru portiere și variante M Performance cu motorizare diesel, ar fi fost chiar culmea ca divizia M a celor de la BMW să nu-și pună amprenta și pe superbul 6 Grand Coupe. Ei bine, bavarezii au confirmat că așteptările noastre vor fi răsplătite de M6 Grand Coupe, ce va ajunge în showroomuri în cursul anului următor.

Pilot Autoexpert

În acestă dimineață, purtătorul de cuvânt al diviziei BMW de peste ocean a confirmat doar că M6 GC va debuta în 2013, evitând să dea mai multe informații despre viitorul model sport.

Zvonurile apărute în ultima perioadă au fost susținute și numeroasele fotografii spion surprinse atât în zonele fierbinți ale planetei cât și pe drumurile acoperite cu zăpadă din Suedia, care înfățișau un Seria 6 Grand Coupe puternic camuflat. Chiar și așa, se puteau observa aripile umflate, prizele de aer mari și mai ales cele patru evcuări – toate fiind semne clare ale unui produs M.

Toate componentele mecanice vor fi identice cu cele întâlnite pe varianta cu două portiere a lui M6, și implicit cele de pe platforma lui M5: un V8 biturbo de 4,4 litri cu 560 CP, cuplat la o transmisie secvențială cu ambreiaj dublu și șapte rapoarte, ce transmite puterea punții spate printr-un diferențual cu alunecare limitată.

Pentru că Seriile 5 și 6 Grand Coupe au același ampatament, sunt șanse mai mari să vedem platforma lui M5 transplatată în întregime sub caroseria lui M6 GC , în detrimentul unei soluții cu ampatament lung al actualului M6 Coupe.

Rămâne de văzut dacă M6 GC va împrumuta și ideea unei transmisii manuale, pe care M5 o tot zvonește în ultimul timp. Pentru cei ce nu știu, piața americană a primit și opțiunea unei transmisii manuale pentru vechiul M5, iar oficialii au promis că și noua generație va primi același tratament în viitorul apropiat. Însă, la cât de bună este actuala cutie cu șapte rapoarte, chiar nu ne mai interesează dacă vor exista și alte opțiuni. M5-ul este impecabil în formula actuală, iar liniile musculare ale Seriei 6 Grand Coupe vor veni la fix peste această platformă. Confirmarea va veni odată cu primele fotografii oficiale.

Comentarii