lukoil-banenr

BMW Concept Active Tourer ne oferă indicii despre viitorul BMW plug-in Seria 1

Astfel cum un număr tot mai mare de producători auto continuă să introducă pe piaţă noile sale modele premium mici, versiunea de producţie a noului concept car de la BMW ar putea fi într-o poziţie unică, deoarece este echipată cu un sistem de tip plug-in, o propulsie hybrid ultra-eficientă.

Pilot Autoexpert

Cei căror le-a plăcut conceputul BMW i3 prezentat anul trecut, ar trebui să fie plăcut uimiţi de stilul şi proporţiile acestui nou concept. În locul numeroaselor panouri transparente ale caroseriei, Concept Active Tourer oferă o indicaţie mai bună a ceea cum ar putea arăta noul model de serie – o influenţă puternică a noului sedan BMW Seria 3, şi anume capota lungă, iar restul hatchback-ului arată ca o versiune la scară redusă a unui crossover BMW. Există zvonuri precum că versiunea de producţie a acestui concept ar putea purta plăcuţa de identificare Seria 1 GT.

Inima Concept-ului Active Tourer este noul eDrive plug-in sistem BMW, un sistem de acţionare hybrid compus dintr-un motor de 1.5 litri turbo în trei cilindri ajustat de un sistem electric de tip litiu-ion. Capacitatea totală a acestui sistem hybrid este de aproximativ 190 CP şi 147 Nm. Iar cel mai semnificativ este faptul că BMW spune despre o autonomie de 20 de km rezultată doar din regimul de conducere electric, dar constructorul nu a oferit încă date referitoare la timpul necesar pentru reâncărcarea acumulatorului sau ce tipuri de motoare intenţionează să folosească.

Însă pentru orice vehicul BMW acceleraţia este încă destul de importantă, şi noul concept nu e o excepţie reuşind astfel de performanţe precum ar fi capacitatea de a ajunge de la zero la 100 de km pe oră timp de aproximativ opt secunde şi să continue acceleraţia până va ajunge la viteza maximă egală cu 210 km/h. Astfel cum e un plug-in hybrid, acest concept consumă doar 2,5 litri la 100 de kilometri, performanţă comparabilă cu vehiculul Toyota Prius Plug-In cu o autonomie de 2,2 l/100 km.

Adevărata inovaţie a BMW-ului Concept Active Tourer este interiorul său, iar în timp ce compania nu a prezentat încă nici o imagine cu această parte a conceptului, oficialii autoproducătorului bavarez au precizat la ce să ne aşteptăm în comunicatul de presă. Un acoperiş panoramic de tip „Cool Shade” şi numeroase ecrane ale sistemelor multimedia sunt doar puţinele inovaţii care sigur vor uimi prin performanţele sale. Asemenea acoperişului Mercedes-Benz Magic Sky Control, noul acoperiş panoramic BMW „Cool Shade” îşi poate schimba opacitatea la simpla apăsare a unui buton, sau pot fi selectate diverse efecte speciale. Şoferii pot obţine informaţii de la panoul de instrumente de opt inch, opţionalul full color Head-Up Display sau un masiv display central de 10.25 inch.

Referitor la dimensiuni, Concept Active Tourer este aproximativ tot atât de mare precum şi actualul BMW Seria 1, cu o lungime totală de 434.33 centimetri şi un ampatament de 266,70 cm, insă este cu aproximativ 13 centimetri mai înalt şi cu 10 centimetri mai lat. Alte informaţii şi imagini cu interiorul sunt aşteptate la expoziţie.

Comentarii