lukoil-banenr

BMW confirmă M Performance

Deși Salonul Auto de la Detroit abia s-a încheiat, BMW își îndreaptă toată atenția către evenimentul automobilistic ce va avea loc la în martie, la Geneva. Constructorul german a anunțat deja că va lansa la cunoscutul salon elevețian o nouă linie de modele denumită „M Performance Automobiles”.

Pilot Autoexpert

Mașinile din această serie vor fi poziționate între BMW-urile standard și modelele din gama M, aparent oferind mai mult decât câteva modificări estetice. În timp ce pachetul M Sport, oferit de BMW de peste două decenii, se deosebea doar prin aspect de modelele stock, noile versiuni anunțate introduc printre altele și motorizări exclusive sau suspensii mai ferme. Cu mențiunea că aceste modificări pot fi efectuate și la modelele cu tracțiune integrală sau diesel, se pare că această linie a fost special creată pentru a oferi un plus de performanță mașinilor care altfel intrau în contradicție cu filozofia BMW privind divizia originală M.

Primele două modele care vor beneficia de noile pachete M Performance sunt zvonite a avea sub capotă performantul propulsor diesel tri-turbo, ce dezlănțuie 381 CP și un cuplu monstruos de 700 Nm. Acestea vor fi cunoscute sub denumirile oficiale M5 550d xDrive și X6 M50d xDrive, și vor fi vârful de lance în gama BMW în materie de motoare diesel.

Gama M Performance continuă așadar tradiția modelului M535i, comercializat în paralel cu generația M5 din anii ’80. După cum a zis și directorul departamentului BMW M, Friedrich Nitschke, prin această nouă linie de modele nu doar se continuă o tradiție a brandului, ci le este oferită clienților o alternativă performantă și plină de emoție, fără a pierde din confortul caracteristic utilizării zilnice.

Nu stiu ce mașină conduce domnul Nitschke, dar eu unul m-aș duce zilnic la birou într-un BMW M5 (da, cel de 560 CP) fără a mă simți în vreun fel privat de confortul pe care îl oferă, spre exemplu, un 530d.

Comentarii