lukoil-banenr

La showul Consumer Electronics 2015, care a avut loc recent în Las Vegas, BMW a venit cu o nouă tehnologie menită să aducă mai multă lumină pe străzi. Mai exact bavarezii au prezentat conceptul farurilor cu laser dar şi a stopurilor cu LED-uri organice!

FLYONE

BMW este primul producător de automobile din lume care oferă faruri cu laser pe o maşină de serie, devansând astfel concurenţa de la Audi. Însă germanii nu s-au mulţumit doar cu atât, iar recent au venit cu un concept de faruri şi mai futuristic, pe care l-am putut vedea doar pe conceptul Seria 4.

diselok

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-3

M4 Iconic Lights concept sunt acum şi mai aproape de producţia în serie iar odată cu ele, BMW va seta noi standarde în materie de tehnologii. Dacă farurile cu LED oferă un avantaj simţitor în comparaţie cu becurile xenon, atunci noile blocuri optice cu laser sunt şi mai eficiente decât cele cu LED! Spre exemplu, faza lungă High-Beam Assistant poate străbate întunericul pe o distanţă de până la 600 de metri!

Pe lângă aceasta, putem vedea şi blocurile optice spate dotate cu OLED, adică LED-uri organice care au o grosime de numai 1.4 mm! Mai mult de atât, fiecare bloc poate fi controlat separat iar astfel se pot crea tot felul de jocuri de lumini!

Despre posibilităţile nenumărate ale noilor faruri dar şi stopuri puteţi afla din videoclipul de mai jos!

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-5

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-12

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-11

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-9

Comentarii