lukoil-banenr

BMW şi PSA, joint-venture pentru motoare hibride

Grupul german BMW va colabora cu Peugeot şi Citroen pentru elaborarea unor motorizări hibride, în cadrul unui joint-venture intitulat Electrification.

Pilot Autoexpert

După câteva luni în care s-a aflat în faza procedurilor de aprobare guvernamentală, iniţiativa germanilor de la BMW de a colabora cu grupul francez PSA a fost aprobată. Colaborarea de tip joint-venture, va purta denumirea de Electrification şi va presupune elaboraraea unor motorizări hibride, precum şi elaborarea următoarei generaţii de motoare Prince.

Motoarele Prince, elaborate începând cu 2002 împreună de BMW şi PSA, au capacităţi de 1,4 şi 1,6 litri şi echipează maşini precum MINI, Peugeot 207 şi 308, dar şi Citroen DS3. Proiectarea propulsoarelor a fost realizată de BMW, în timp ce francezii au avut sarcina de a construi motoarele.

Colaborarea dintre cei doi producători va presupune, în cadrul programului Electrification, fabricarea depropulsoare hibride, generatoare şi baterii de mare capacitate, într-o fabrică special construită la Mulhouse, Franţa, proces în care s-au investit până acum 100 de milioane euro.

Şi de data aceasta, platforma hibridă va fi folosită de cele trei mărci, iar primele maşini care vor folosi tehnologia hibridă vor intra în producţia de serie în 2015. De asemenea, grupurile BMW şi PSA vor pune şi la dispoziţia altor producători tehnologia elaborată împreună, contracost.

Comentarii