lukoil-banenr

BMW i3 va putea fi echipat şi cu un motor de motocicletă

Pilot Autoexpert

i3, vehiculul electric BMW, programat să debuteze în anul 2014, va fi oferit şi într-o versiune echipată cu un motor de motocicletă, preluat direct din gama BMW Motorrad. Motorul respectiv va fi în doi cilindri şi va activa exclusiv pe post de generator. Unitatea îi va asigura o autonomie mărită lui BMW i3, urmând să fie disponibilă opţional şi să fie montată în portbagaj. Potrivit celor de la Automotive News, autonomia lui BMW i3 va fi cuprinsă între 100 şi 150 kilometri în regim 100% electric, pe când motorul cu ardere internă ar putea să urce autonomia la 400 kilometri.

„Consider că mulţi clienţi vor comanda versiunea cu autonomie mărită pentru a-şi elimina teama că vor rămâne fără baterie, ca să descopere ulterior că o folosesc extrem de rar”, a declarat Herbert Diess, şeful departamentului de Cercetare şi Dezvoltare de la BMW.

“Pentru cei care vor să folosească zilnic motorul cu ardere internă pentru creşterea autonomiei, poate că BMW i3 nu este cea mai bună alegere, un model plug-in hybrid fiind mai potrivit”, a completat Hess. Preţul respectivului echipament opţional nu a fost dezvăluit, însă ne aşteptăm ca acesta să aibă o valoare însemnată.

Comentarii