lukoil-banenr

Poate fi un BMW M2 mai rapid decât un Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio pe circuit? Se pare că da, iar englezii ne-au dovedit asta pe circuitul de la Anglesey.

Pilot Autoexpert

Fără îndoială, Alfa Romeo Giulia QV și cei 510 CP ai săi și-au trecut în cont performanțe foarte bune pe circuitul de la Nurburgring și nu numai. Sedanul italienilor este văzut ca o adevărată rachetă, gata să opună rezistenţă celor mai grei rivali din segment, BMW M3 și Mercedes-AMG C63 S.

Când vine vorba de BMW M2 însă, şti clar că acesta cedează fratelui mai mare M3, în general vorbim de numărul de cai putere. Chiar dacă ambele sunt echipate cu motor de 3.0 litri volum, cu șase cilindri în linie, M2-ul dezvoltă numai 365 de cai putere. Acesta însă poate compensa cu un șasiu bine gândit şi o greutate mai mică, astfel că pe circuit se transformă într-o armă de temut.

Jethro Bovingdon, omul care semnează testele pe circuit ale canalului media Drive Tribe, a încercat actualul BMW M2 pe circuitul din Anglesey, Marea Britanie. Timpul obținut de cel mai mic membru al familiei M a fost unul excelent: 1:40:68. Cei care nu sunt familiarizați cu celebrul circuit britanic și cu timpii obținuți acolo nu vor înțelege valoarea.

Pentru o comparaţie, aflaţi că M2-ul a depăşit multe mașini care au rulat pe acelaşi circuit, ca Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (1:41:55), Honda NSX (1:41:70) sau Aston Martin V12 Vantage S (1:40:80).

Comentarii