lukoil-banenr

BMW a anunţat oficial că cea de-a cincea generaţie a sedanului de performanţă BMW M5, se va retrage de pe scena auto. Nu înainte însă de a-şi lua rămas bun, lansând o ediţie specială, limitată la numai 200 de unităţi în toată lumea. Numele complet al acesteia este BMW M5 Competition Edition.

Pilot Autoexpert

S-ar putea să aveţi senzaţia de deja-vu, şi asta deoarece în trecut, divizia Motorsport a lansat un model aproape similar, botezat „30 Jahre M5”, care punea pe roţile spate o cifră frumuşică de circa 600 cai putere. Aceleaşi cifre sunt trecute acum în fişa tehnică şi a acestui model, alături de un cuplu motor care se ridică la 700 Nm. Cu asemenea performanţe sedanul bavarezilor atinge prima sută la oră în numai 3.9 secunde însă viteza maximă îi este plafonată la 250 km/h de către limitatorul electronic.

Pe lângă adaosul de cai putere, BMW M5 Competition Edition se poate lăuda cu elemente aerodinamice din gama M Performance, jante Jet Black de 20 de inch, frâne ceramice oferite opţional şi o inscripţie mică pe fantele de aerisire laterale care trădează ediţia specială. Interiorul maşinii a primit inserţii din fibră de carbon, un sistem audio Bang & Olufsen High End Surround Sound System de 1.200 Watt putere, Head-Up Display, Comfort Access, Lane Departure Warning şi opţional, sistemul BMW Driving Assistant.

Din numărul total de 200 de unităţi, 100 de maşini vor fi finisate în nuanţa de vopsea Carbon Black metallic iar alte 100 în Mineral White metallic. Preţul unui model începe de la 129.500 de euro în Germania.

bmw m5 competition 2 bmw m5 competition 3 bmw m5 competition 4 bmw m5 competition 5 bmw m5 competition 6

Comentarii