lukoil-banenr

Compania BMW a publicat recent caracteristicile tehnice oficiale ale noului model M5 în versiunea Competition. Sedanul de performanță care este dotat cu un sistem special de tracțiune integrală, va fi capabil să accelereze până la prima sută de kilometri în doar 3.3 secunde.

Pilot Autoexpert

Speculațiile pecum că BMW M5 va primi o versiune mai hardcore au apărut încă în iarna anului 2017. Însă deabia acum reprezentanții companiei au confirmat lansarea acestei versiuni și au postat pe site-ul oficial BMW, caracteristicile dinamice și tehnice ale lui M5 Competition.

Precum și se presupunea sub capota sedanului de înaltă performanță se ascunde motorul V8 Twin-turbo de 4.4 litri volum, care a fost forțat să dezvolte 625 de cai putere, totodată cuplul motorului nu s-a schimbat și la fel este de 750 Nm.

Motorul forțat, permite sedanului sport să accelereze de la 0-100 în doar 3.3 secunde și să treacă de pragul de 200 km/h în 10.8 secunde. Viteza maximă a rămas ca și pe ”obișnuitul” M5 limitată la 250 km/h, însă bavarezii propun opțiunea M Driver’s Package, cu ajutorul căreia se poate atinge viteza maximă de 305 km/h.

Toate modelele BMW M5 Competition vor fi oferite cu jante din aliaj cu diametrul de 20 de inch și un eleron finisat în culoarea neagră, pe capota portbagajului.

Aici informația oferită de oficialii bavarezi se incheie, însă clienții care deja au reușit să comande noul model de înaltă performanță, susțin că M5 Competition este dotat cu un nou sistem de eșapament și o suspensie resetată. Pe lângă toate automobilul va fi livrat într-o complectație bogată care include și sistemul audio Bowers & Wilkins, disponibil pentru varianta standard a lui M5 drept opțiune.

BMW M5 încălțat în jantele de model M789 cu care va fi oferită varianta Competition

Comentarii