lukoil-banenr

BMW anunță o majorare a bugetului pentru cercetare și dezvoltare a modelelor și tehnologiilor sale, cu un miliard de euro. Creșterea bugetului vine să fie o parte din planul producătorului de a lansa circa 25 de modele electrificate până în anul 2025.

Pilot Autoexpert

În această ordine de idei, bugetul companiei BMW pentru anul 2018, în materie de cercetare și dezvoltare, va atinge cifra de șapte miliarde de euro. Acest capital se dovedește a fi unul extrem de necesar odată cu apariția mașinilor autonome și avansarea tehnologică a companiei.

Amintim că BMW a înregistrat pentru anul 2017, un profit de circa 3.5%, în mare parte datorită cererii sporite de SUV-uri pe piață. Bavarezii au vândut 2.09 milioane de mașini în 2017, în comparație cu cele 2.29 milioane vânzări înregistrate de rivalii de la Mercedes.

Un rezultat remarcabil este și creșterea cu 66% în segmentul automobilelor full electrice și hybride, unde au fost comercializate circa 103.080 de exemplare. Pentru anul 2018, cei de la BMW planifică să livreze în acest segment nu mai puțin de 140.000 de vehicule.

Comentarii