lukoil-banenr

BMW pregătește un „M” pentru viitorul Seria 7

Probabil că te-ai întrebat, la un moment dat în viața ta, de ce nu există și un Seria 7 M sau M7, dacă tot au pus bavarezii plăcuța „M” peste mai toate mașinile din gamă? Probabil că și tu ai pufnit în râs și, admirativ, ai apreciat faptul că BMW rămâne sobru și nu încearcă să dopeze balenele cum fac cei de la Mercedes și Audi, cu S AMG-urile și S8-urile.

Pilot Autoexpert

Ar fi bine să-ți reprimi zâmbetul, pentru că cei de la BMW discută despre un viitor M7, conform automobilemag.com. M770i xDrive va privi mai mult către ținuturile americane, acolo unde cererea pentru un Seria 7 sportiv este din ce în ce mai mare. Cel mai probabil va fi propulsat de V8-ul bi-turbo de 4,4 litri care va dezvolta undeva la 480 CP și 650 Nm. Față de celelalte M-uri, Seria 7 nu va fi cel mai puternic (V12-ul lui 760Li livrează 570 CP), însă M7 va fi mai agil. Asta înseamnă lucru pe partea de scădere a greutății.

Plafonul, capota și portbagajul vor fi din fibră de carbon. Și lista de modificări merge mai departe, până la folosirea metalelor ușoare și a aluminiului în scheletul mașinii. BMW dorește să radă circa 200 de kilograme din Seria 7, ducându-l în clasa lui XJ.

Modificările nu se vor rezuma doar la partea tehnică. Scaune sport (patru la număr), frâne ceramice, patru evacuări, jante de 20” – sunt câteva dintre specificațiile lui M7, care va apărea cândva prin 2015.

La celălat capăt al gamei 7 de la BMW, nemții gândesc un 730i propulsat de un patru-în-linie de 260 CP. Actualele 740i și 750i vor fi updatate la 340, respectiv 460 CP. La capitolul hibride, vor apărea două plug-in-uri – unul de 2,0 litri L4 și un 3,0 L6. Pe partea de transmisii, se vorbește de cutia ZF cu nouă rapoarte, care ar putea dota viitorul Seria 7.

Aceasta este una dintre primele semne care prevestesc bătălia titanilor, care se va da între BMW, Mercedes și Audi în segmentul de lux.

Comentarii