lukoil-banenr

BMW prezintă motorul de 1,5 litri

Motoarele BMW sunt adevărate demonstraţii tehnologice – fapt dovedit de multitudinea de premii pe care producătorul german le-a căpătat an de an la International Engine of the Year. Acum, BMW vrea să lupte şi la „categoria uşoară” – aici intră în scenă motorul de 1,5 litri în trei cilindri care echipează (alături de un motor electric) proaspăt prezentatul concept Active Tourer şi care va fi disponibil pe modele începând cu anul următor.

Pilot Autoexpert

În timp ce Mercedes după intrarea în alians cu Renault-Nissan se foloseşte de motorul 1.5 dCi ca alternativă diesel şi mai economică, BMW concurează în toată puterea.

Micul motor de 1,5 litri în trei cilindri de la BMW este derivat din motorul de 3,0 litri 6L şi se foloseşte de tehnologia TwinPower Turbo, de injecţia directă şi de controlul variabil al valvelor pentru a obţine performanţe demne de invidiat. BMW a declarat că scopul acestora este „eficienţă termodinamică, liniaritate, operare silenţioasă şi distracţie.” Vibrochenul are contragreutate pentru diminuarea vibraţiilor şi asigurarea unei călătorii „extrem de confortabilă”.

Referitor la performanţe, iată câteva cifre capabile să impresioneze pe absolut oricine: pentru versiunile pe benzină, plaja de putere variază între 122 și 224 CP (cu 180-240 Nm), iar dieselurile dispun de 82-184 CP (cu un cuplu motor cuprins între 225 și 330 Nm). U-a-u!

Comentarii