lukoil-banenr

BMW prezintă noul M3 DTM

După prezentarea conceptului BMW M3 DTM din iulie, constructorul german a dezvăluit în sfârșit versiunea finală a bolidului său de curse în culorile specifice BMW Motorsport.

Pilot Autoexpert

Jens Marquardt, șeful diviziei Motorsport de la BMW, a declarat în cadrul prezentării oficiale de la Autohaus Krauth din Heidelberg de pe 23 octombrie că „de aerodinamică s-au ocupat atât divizia M, cât și inginerii versiunii de producție a mașinii. Fanii mărcii vor recunoaște imediat noul M3 DTM după dungile caracteristice mașinilor competiționale BMW M.”

„Designul grafic modern și tradițional în aceeași măsură ne arată rădăcinile, însă într-o manieră contemporană. Varianta prezentată este aproape de cea finală, deoarece mai avem până în luna martie când toate componentele vor fi omologate, astfel că s-ar putea să mai apară mici modificări” a completat acesta.

În ciuda misterului legat de specificațiile oficiale ale noului M3 DTM, mai multe surse din interiorul diviziei BMW Motorsport au declarat că mașina de curse bavareză ascunde sub capotă un V8 de 480CP. Astfel, sprintul de la 0 la 100km/h poate fi parcurs în circa 3 secunde, iar viteza maximă se situează în jurul valorii de 300km/h în condițiile în care modelul german va fi dotat cu un restrictor de aer conform noilor reglementări tehnice din DTM.

Cu toate că cea mai nouă creație a diviziei M își va face debutul în DTM începând de anul viitor, divizia de performanță BMW Motorsport a făcut o scurtă demonstrație cu noul M3 DTM pe pista de la Hockenheim în cadrul etapei care a încheiat sezonul competițional DTM din 2011.

Sursa: TOPGEAR

Comentarii