lukoil-banenr

La ediţia din acest a an Consumer Electronics Show 2015, BMW a venit cu noi tehnologii, iar unele dintre acestea vor debuta chiar şi pe maşinile de serie. 

FLYONE

Bavarezii au impresionat publicul din Las Vegas cu o nouă generaţie de faruri cu lumini laser şi stopuri cu tehnologia OLED, un nou sistem multimedia iDrive, dar şi un BMW i3 capabil să parcheze singur. Cel din urmă însă, nu este chiar o noutate absolută în lumea auto.

diselok

432268l

Noul sistem iDrive va debuta întâi de toate pe noua generaţie a limuzinei BMW Seria 7 în caroseria G11, care va debuta oficial anul acesta. Beneficiind de un ecran, atenţie, tactil(!), de dimensiuni mai mari faţă de cel al generaţiei precedente, noul iDrive va lucra cu comenzile introduse de butonul clasic iDrive, amplasat pe consola centrală. Însă, nu aceasta este surpriza ci sistemul de recunoaştere al gesturilor care foloseşte un sensor 3D fixat pe plafon şi care este capabil să citească mişcările mâinilor în zona delimitată digital, de volan, levier şi ecranul iDrive.

520368l

Pentru pasagerii spate, BMW vine cu o inovaţie numită TouchCommand care presupune o tabletă Samsung, detaşabilă, care în baza unei aplicaţii garantează ocupanţilor banchetei spate accesul la aproximativ toate funcţiile maşinii, de la climatizare şi până la ajustarea electrică a poziţiei scaunelor.

751671l

836438l

910861l

În ce priveşte noile faruri cu laser dar şi tehnologia OLED atunci trebuie să ştiţi că acestea nu au doar o funcţie estetică ci contribuie şi la sporirea siguranţei celor aflaţi la bord. Spre exemplu, farurile pot fi ghidate şi de sistemul de navigare al maşinii pentru a spori vizibilitatea în anumite zone sau viraje, ori în intersecţii, iar în cazul în care trebuie să efectuaţi o depăşire, farurile inteligente vă vor asigura iluminarea porţiunii de drum necesară pentru a executa manevra, fără însă a orbi maşina aflată în faţă!

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-0

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-1

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-2

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-3

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-5

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-7

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-8

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-9

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-10

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-11

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-12

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-13

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-14

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-22

BMW-M4-Concept-Iconic-Lights-23

Comentarii