Bmw-z5
Bmw-z5
lukoil-banenr

Atât BMW cât şi Mercedes-Benz au lipsit o bună perioadă de timp din această nişă de piaţă, care şi acum, la etapa actuală, este considerată una dintre cele mai puţin profitabile. Totuşi, pentru a-şi păstra dominaţia intactă, Mercedes-Benz a lansat un facelift pentru al său SLK, redenumit în SLC, iar acum a venit rândul ca şi BMW să răspundă la acest apel, prezentând un succesor pentru Z4.

Pilot Autoexpert

Oficial, maşina se află încă în teste, iar prototipul camuflat al acesteia a fost spionat recent. Se presupune că noul roadster va fi numit BMW Z5 şi va prelua trăsăturilde de design ale predecesorului său, capota alungită, cockpit-ul strâmt şi fundul bombat. Doar că, spre deosebire de Z4, noul model va fi acoperit cu plafon retractabil de tip soft-top şi nu hard, cum am văzut la ultima generaţie.

Sportiva ar putea împrumuta deasemenea şi tehnologiile de construcţie ce implică utilizarea pe scară largă a panourilor lucrate din fibră de carbon, asemenea lui BMW i8 sau i3, ceea ce s-ar traduce printr-o rigiditate sporită, greutate redusă dar şi o manevrabilitate de invidiat.

Nici despre gama de motorizări nu se cunosc prea multe detalii, însă cel mai probabil că versiunea de bază va fi echipată cu un propulsor în patru cilindri de 2.0 litri volum, urmând ca acelaşi motor să fie oferit în diferite versiuni de model, cu o putere cuprinsă între 190 şi 270 de cai putere. Deasemenea, am putea lua în calcul şi varianta unui M-car, dotat cu motorul S55, de 3.0 litri volum, TwinPower Turbo, capabil să pună pe roţile spate în jur de 425-431 cai putere!

000 (1)

000 (2)

000 (3)

000 (4)

000 (5)

000 (6)

Comentarii