lukoil-banenr

Iată că după multă gălăgie, în presă au apărut şi primile imagini spion cu noul BMW Seria 3 facelift. La prima vedere, modificările estetice sunt aproape insesizabile şi doar la o analiză detaliată acestea se lasă descoperite. 

Pilot Autoexpert

Doar un pasionat înrăit ar putea face diferenţa între un Seria 3 F30 şi versiunea de facelift. Însă, cu toţii ştim că prin facelift se subînţelege deseori o schimbare la nivelul părţii frontale dar şi la posterior, iar aici includem blocurile optice cu lumini LED în stilul Seriei 2, dar şi barele de protecţie. La interior vedem o reorganizare a panoului sistemului de climatizare dar şi mici accente de aluminiu, prezente pe gurile de ventilare şi portiere. Totuşi, evoluţia a atins mai mult spaţiul de sub capotă şi denumirea modelelor.

Astfel în gama bavarezilor a apărut un nou model, BMW 340i! Însă sub capota acestuia nu va fi un V8 de 4.0 litri volum, aşa cum mulţi s-ar fi aşteptat ci un propulsor de 3.0 litri twinpower-turbo, care dezvoltă 326 de cai putere. Iar dacă vă întrebaţi de ce a fost necesară introducerea unei noi versiuni, când exista deja modelul 335i cu acelaşi motor, atunci aflaţi că cel din urmă a fost scos de pe listă şi înlocuit cu 340i.

Iată aşa, surplusul de 20 de cai putere (326 vs 306) a dus la o schimbare de model.

1

2

3

4

5

6

8

 

Comentarii