lukoil-banenr

BMW Seria 7 facelift

BMW a prezentat primele imagini şi informaţii oficiale cu facelift-ul limuzinei Seria 7, model ce se află pe piaţă din 2009. Vezi în continuare ce noutăţi aduce noua „navă amiral” a constructorului bavarez.

Pilot Autoexpert

Limuzina de lux bavareza, BMW Seria 7, se află pe piaţă din anul 2009 şi merita un mic refresh. Constructorul german s-a conformat şi ne prezintă facelift-ul vârfului de gama. Modelul F01/F02 este cel mai bine vândut Seria 7 din istorie, foarte apreciat pe pieţele din China şi Germania, ţări un BMW este lider în segmentul limuzinelor. Cele mai importante pieţe pentru „nava amiral” a constructorului german sunt: China (40%), SUA (23%), Germania (7%) şi Orientul Mijlociu (7%).

Chiar dacă modificările exterioare sunt minore, bavarezii au adus îmbunătăţiri pe toate planurile. La exterior, noua Seria 7 se remarcă faţă de modelul pre-facelift prin farurile cu un nou design, ce integrează luminile de zi dotate cu tehnologia LED, dar şi prin spoilerele uşor redesenate ce împrospătează look-ul limuzinei germane.

BMW a lucrat din greu la îmbunătăţirea propuloarelor. Producătorul din Munchen anunţă o creştere a eficienţei cu 20% pentru toate motoarele disponibile pe noul Seria 7. Modelul de bază 740i este echipat cu un propulsor cu şase cilindri în linie şi produce 326 CP şi 450 Nm. A doua variantă pe benzină este 750i, dotat cu un V8 twin-turbo de 4,4 litri ce produce 407 CP şi 600 Nm. BMW susţine că această motorizare este cea mai eficientă din această clasă. De asemenea, constructorul bavarez susţine că Seria 7 echipat cu propulsorul diesel de 3,0 litri (730d) este cel mai economic model din această clasă, obţinând un consum de numai 7,2 litri la 100 km. Cutia de viteze automată cu opt rapoarte vine în echiparea standard pentru toate motorizările.

Printre alte modificări se remarcă noua generaţie a sistemului iDrive, o îmbunătăţire a confortului şi a antifonării. BMW Seria 7 facelift va ajunge pe oiaţa din România pe data de 1 septembrie 2012, când vom afla şi preţul de pornire.

Comentarii