lukoil-banenr

BMW se pregăteşte intens de lansarea primului facelift pentru generaţia actuală a lui Seria 7. Se pare că limuzina va primi şi o nouă versiune de motorizare, hybrid, care să pună la dispoziţia şoferului în jur de 395 de cai putere.

Pilot Autoexpert

Lansat în 2015, actualul G11/G12 pretinde a fi cel mai tehnologizat vehicul de lux, asta deşi a debutat şi Audi A8, care nu rămâne deloc în urmă la capitolul inovaţiuni, poate chiar îl depăşeşte. Şi aşa cum spune legenda, la fiecare 3-4 ani, producătorii de automobile anunţă câte un facelift, ceea ce va face şi BMW cu modelul 7 LCI.

Potrivit unor surse din cadrul companiei, schimbările la nivel estetic vor fi minore, noutățile importante pregătite de BMW urmând să aibă loc la nivel tehnologic, unde spuneam că întâmpină adversari pe măsură. Inginerii planifică şi înlocuirea modelului plug-in hybrid 740e cu modelul 745e, care ar urma să beneficieze de o putere mai mare, estimată la circa 395 de CP.

Actualul BMW 740e dispune de o unitate turbo de 2.0 litri cu 4 cilindri în linie care furnizează 258 de cai putere și un cuplu de 400 Nm între 1.250 și 4.800 rpm și este acompaniată de un motor electric de 95 de cai putere și 250 Nm. În această combinație, puterea totală a sistemului ajunge la 326 de cai putere, în timp ce autonomia în mod electric este de cel mult 40 de kilometri.

Noul BMW 745e ar urma să păstreze propulsorul turbo de 2.0 litri, puterea motorului electric urmând să fie mărită, astfel încât ansamblul să dezvolte un total de 395 de cai putere. Bateriile electrice vor fi mai compacte, cu o capacitate mai mare de stocare a energiei, similare celor de pe modele i3 și i3S.

Via BMW Blog, Automarket.ro

Comentarii