lukoil-banenr

BMW este cunoscut pentru investiţiile efectuate în dezvoltarea de automobile cât mai eficiente şi mai prietenoase cu mediul, însă nimeni nu s-ar fi gândit vreodată că bavarezii vor construi vreodată primul camion electric din gamă.

Pilot Autoexpert

Însă, nu vă panicaţi! Camionul construit în parteneriat cu SCHERM nu va fi comercializat nicăieri în lume! Acesta este construit doar pentru a servi propriilor necesităţi ale companiei germane şi transportă piesele componente necesare în raza oraşului. Vehiculul cântăreşte peste 40 de tone şi este alimentat doar de bateriile electrice, care îi asigură o autonomie de mers de 100 de kilometri în regim urban.

BMW a devenit astfel primul producător european de automobile care îşi construieşte propria reţea de logistică utilizând vehicule electrice. Comparativ cu un camion obişnuit, pus în mişcare de motoarele diesel, EV-ul bavarezilor va scuti oraşul de 11.8 tone de CO2 anual, adică echivalentul emisiilor de carbon ale unui Seria 3 320d Efficient Dynamics, dacă cel din urmă ar face încojnurul lumii de trei ori!

sursa: autoevolution.com

Comentarii