lukoil-banenr

BMW va prezenta astăzi la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach un nou concept. Acesta ar fi presupusul urmaş al lui Z4, construit pe o platformă nouă şi care va încearcă să reanimeze segmentul roadsterelor.

Pilot Autoexpert

Bavarezii încearcă să îşi păstreze imaginea de producător de maşini sport „civile” şi o face cu investiţii grele. Germanii urmează să lanseze un nou roadster, într-un segment care de multă vreme nu mai este pe placul clienţilor şi a cărui dezvoltare este doar în declin.

Deşi este un pas riscant pentru BMW, ofensiva producătorului premium de automobile ar trebui să aibă un impact major asupra vânzărilor. Constructorul a lansat pe piaţă modele noi de caroserii, cum este Seria 6 GT şi va continua cu X7, X2 şi Seria 8. În acest context şi urmaşul lui Z4 ar trebui să readucă BMW-ul acolo de unde a lipsit multă vreme.

În aceeaşi clasă, de unde s-a retras practic Mercedes-Benz, după ce a lansat într-o ultimă tentativă modelul SLC, BMW ar putea fi singurul producător premium. Rezultatul va fi un win total, sau un colaps. Timpul ne va demonstra dacă strategia bavarezilor va da roade sau nu.

Comentarii