lukoil-banenr

BMW Vision EfficientDynamics intră în producţie din 2013

Pilot Autoexpert

O sursa din cadrul companiei BMW a confirmat faptul ca Vision EfficientDynamics va intra în producţia de serie în 2013. Modelul va fi construit în maxim 10.000 de exemplare, iar acestea vor fi vândute unui public restrâns. Spre deosebire de conceptul prezentat în 2009, versiunea de producţie a acestui hibrid va avea o structură mai solidă, prin înlocuirea elementelor din sticlă sintetică cu materiale convenţionale.

Conceptul BMW Vision EfficientDynamics este echipat cu un propulsor turbodiesel cu trei cilindri şi doua motoare electrice. Acesta oferă o putere totală de 356 CP şi un cuplu motor maxim de 800 Nm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 4.8 secunde, iar viteza maximă a acestuia este limitată electronic la 250 km/h. În ciuda acestor capacităţi dinamice deosebite pentru un hibrid, Vision EfficientDynamics consumă doar 3.76 litri la 100 kilometri şi emite 99 de grame de CO2 per kilometru.

Potrivit sursei respective, modelul de producţie al acestui hibrid nu va purta numele Vision EfficientDynamics, ci va avea un nume mai convenţional.

 

Comentarii