lukoil-banenr

BMW Z3 cu motor V8 de 5.7 litri

BMW Z3M în versiunea europeană ascundea sub capotă un propulsor de 3.2 litri şi 321 cai putere, însă clienţii de peste Ocean ai acestui roadster erau nevoiţi să se mulţumească cu doar 240 CP, ştorşi dintr-o unitate cu şase cilindri în linie şi capacitate de 3.2 litri. Acest lucru nu i-a plăcut unui american împătimit al modificărilor auto, ceea ce l-a făcut să se apuce să-şi îmbunătăţească serios propriul BMW Z3M.

Pilot Autoexpert

Iniţial, a realizat un transplant de motor, înlocuind motorizarea în şase cilindri cu un V8 de 5.7 litri, capabil să pună la dispoziţia celui aflat la volan aproximativ 400 de cai putere. Următoarea etapă s-a rezumat la montarea unei transmisii manuale BW T-56 cu şase rapoarte, iar pentru un plus de aderenţă a optat pentru un diferenţial custom, ce livrează întreaga putere roţilor spate de dimensiuni impresionante. Pentru a întregi complet meniul de modificări, sistemul de franare a fost adaptat pentru a face faţă surplusului de putere, iar suspensia este acum ajustabilă şi de tip coilover.

BMW-ul Z3M Roadster se remarcă acum şi pe plan estetic, spoilerele faţă / spate restilizate, capota motorului realizată din fibră de carbon, un set de extensii pentru aripi ce găzduiesc acum jante pe 18 inch, cu 10.5, respectiv 11 inch lăţime – faţă / spate, acestea fiind cele mai obsevabile modificări exterioare.

La interior, lista cu bunatăţi operată include volan Momo cu design în trei spiţe şi scaune sport marca şi modelul Sparco Evo 2.

Ca urmare, BMW-ul Z3M Roadster cu pricina e mai mult decât sigur o armă letală, atât în competiţiile de acceleraţie, cât şi în întrecerile organizate pe circuit.

Comentarii