lukoil-banenr

Bolid în stil F1, pentru sosele – Street Formula

Pilot Autoexpert

Formula 1 este un sport ce atrage anual milioane de fani în tribunele marilor circuite si genereaza alte zeci de milioane sub forma profitului. Pentru cei care îsi permit doar sa asiste la evolutiile unora precum Michael Schumacher sau Fernando Alonso, visul de a conduce o masina precum cele ale renumitilor piloti este pe cale de a se concretiza.

Compania franceza Mygale tocmai a prezentat un „monopost cu trei locuri” perfect legal pe drumurile publice. Este drept, nu vorbim despre un bolid identic cu cele din Marele Circ, dar de la aspectul acestuia si pâna la senzatiile pe care le pot simti viitorii clienti, totul duce cu gândul la atmosfera competitionala.

Street Formula, asa cum au ales cei de la Mygale sa-si denumeasca masina, va oferi nu mai putin de trei locuri, fiind ideal pentru o familie cu tot atâtia membri sau pentru un cuplu cu bagaje putine si planuri mari de vacanta. Dar care sunt specificatiile bolidului de la Mygale? Cântarind 580 kg, Street Formula este dotata cu un motor de 1,6 litri, în patru cilindri, a carui putere se cifreaza la 200 CP.

Demarajul 0-100 km/h dureaza doar 5,1 secunde, iar viteza maxima este de 250 km/h. Pretul pentru versiunea de strada, perfect înmatriculabila, este de 97.000 euro, dar eticheta poate creste simtitor daca se va opta pentru varianta optionala, de 300 CP. Vorbind despre dotari optionale, viitorii clienti ai masinii vor putea sa-si accesorizeze excentrica achizitie cu dotari precum pilot automat, radio CD, precum si sistem GPS. Asadar, câti dintre voi îsi doresc asa ceva în garaj?

Comentarii