lukoil-banenr

Mass-media britanică susţine că ar fi văzut primile prototipuri ale noului hypercar Bugatti Chiron. Acestea sunt bine camuflate şi ţinute în mare secret, departe de ochiul lumii, urmând ca primul contact cu publicul să aibă loc la Salonul Auto de la Geneva, în primăvara anului 2016. 

Pilot Autoexpert

Botezat după o rudă mai veche din anii 90, conceptul Chiron, se apropie cu paşi rapizi de ziua în care va fi prezentat jurnaliştilor. Publicaţia britanică, CAR, informează despre faptul că succesorul lui Veyron ar putea costa în jur de 2.2 milioane de euro! Pe lângă faptul că va fi extrem de scump, hypercarul va ajunge în garajul a numai 500 de bogătaşi în toată lumea, iar câţiva din primii 100 s-au grăbit deja să lase avansul.

Bugatti are aşteptăi mari de la noul model, mai ales în termeni de vânzări, aşa cum vechiul Veyron, limitat şi acesta la numai 450 de unităţi fabricate s-a vândut cam în zece ani de zile, iar crearea unui precedent ar putea fi un eşec pentru grupul Volkswagen.

Se spune că noul Chiron va utiliza acelaşi motor W16 de 8.0 litri volum, turbo-aspirat dar care va utiliza turbine electrice e-turbo şi în plus va fi asistat şi de motoare electrice. Astfel monstrul va fi capabil să livreze uşor cel puţin 1.500 de cai putere pentru un sprint de la zero la prima sută în puţin peste 2 secunde, iar viteza maximă atinsă va depăşi 450 km/h.

Curios este faptul că inginerii speră să obţină şi un consum mai decent, adică în jur de 20 de litri la sută.

the-jet-powered-truck-can-hit-375-miles-per-hour

Comentarii