lukoil-banenr

Bugatti Galibier se va lansa cu schimbari

Cel mai luxos Bugatti din istorie va fi prezentat anul acesta, dar într-o formă diferită faţă de conceptul prezentat în urmă cu doi ani.

Pilot Autoexpert

Prezentat în urmă cu doi ani, la Salonul Auto Frankfurt, Bugatti 16 C Galibier Concept prefigurează al doilea model din gama producătorului franco-german. Caroseria sa cu patru portiere îl îndreptăţeşte să se considere un rival invincibil pentru cele mai luxoase limuzine de pe piaţă, cum ar fi Rolls-Royce Phantom sau Bentley Brooklands.

Potrivit lui Wolfgang Durheimer, boss-ul Bugatti, Galibier a ajuns deja în al doilea stadiu al elaborării designului său final, însă o mare parte din elementele cunoscute deja vor fi schimbate. Este vorba, în special, de partea din spate a maşinii şi de spaţiul pasagerilor, care vor putea intra şi ieşi mai uşor din maşină, datorită revizuirii designului lui Galibier.

Programat să fie prezentat publicului larg până la sfârşitul anului, cel mai luxos Bugatti al vremurilor noastre va fi puţin mai lung decât conceptul iniţial, iar cei doar 987 CP ai acestuia vor fi surclasaţi de cei peste 1000 ai modelului de serie. Cei de la Bugatti declară că jumătate din posesorii de Veyron au facut deja cunoştinţă cu Galibier, iar modificările prezente pe versiunea de serie a navei amiral au fost sugerate de aceştia. Un singur lucru va rămâne neschimbat, din fericire: motorul W16 supraalimentat.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLa Marquise
Articolul următorFord Explorer