lukoil-banenr

Aşteptarea a luat sfârşit iar Bugatti a prezentat cel mai nou şi mai îndrăzneţ supercar, modelul Chiron! Acesta a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment special la standul Volkswagen.

Pilot Autoexpert

Construit cu cele mai noi tehnologii şi utilizând pe scară largă fibra de carbon, succesorul lui Veyron este un adevărat monstru şi rămâne a fi în continuare un supercar pur-sânge. Acesta a rămas fidel motorizării W16 de 8.0 litri volum, dar modificată esenţial pentru a livra în jur de 1500 cai putere şi 1600 Nm de culu motor. Puterea maximă este transmisă sistemului de tracţiune integrală prin intermediul unei cutii de viteze cu şapte trepte şi a unui mecanism de ambreiaj uriaş. Nu e de mirare că sprintul de la zero la o sută durează mai puţin de 2.5 secunde iar viteza maximă atinsă se ridică la 420 km/h.

Pentru a te opri la timp, noul Chiron a fost echipat cu discuri de frână imense acţionate de etrieri cu opt şi şase pistonaşe, pe faţă şi pe spate, iar pentru a le oferi suficient spaţiu, maşina este încălţată cu jante şi anvelope de 20 şi 21 de inch respectiv.

După cum probabil ştiţi deja, vor fi produse numai 500 de exemplare Bugatti Chiron, fiecare cu un preţ de pornire de peste 2.6 milioane de dolari, iar o treime din acestea a fost vândută deja!

Comentarii