lukoil-banenr

Bugatti Veyron – cel mai rapid roadster din lume

Pilot Autoexpert

Pe pista de la Ehra-Lessien din Germania, pilotul Anthony Liu s-a legat de un Bugatti Grand Sport Vitesse şi a apăsat puternic pedala mare din dreapta. În prezenţa unor germani de la TÜV – registrul auto german – pilotul chinez Liu a reuşit să accelereze Grand Sport-ul Vitesse până la o viteză maximă de 408,8 km/h. Având în vedere că Vitesse avea o limitare de 375 km/h cu plafonul lăsat, acest rezultat devine astfel un nou record mondial întregistrat de Bugatti.

Care sunt detaliile remarcabile ale acestei ediţii World Record Car? Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car Edition se evidenţiază doar prin… vopseaua dual color. Dedesubt se ascunde acelaşi motor W16 de 8,0 litri supraalimentat cu patru turbosuflante, caracterizat prin aceleaşi cifre – 1.200 CP şi 1.500 Nm disponibili între 3.000 şi 5.000 rpm şi care trimite puterea tuturor celor patru roţi.

Singurul lucru special pe care l-a făcut Bugatti a fost să dezactiveze limitatorul…

Dr. Wolfgang Schreiber, preşedintele Bugatti, a spus: „nu puteam să ne împăcăm cu gândul că Vitesse nu poate depăşi 400 km/h. Iar faptul că a atins 408,8 km/h este o mare bucurie pentru mine.”

Veyron WRC Edition va fi disponibil într-un număr de doar opt exemplare, fiecare la un preţ de 1,99 milioane de euro plus taxe. Ne rămâne doar să mai spunem că, piaţa spre care ţinteşte, nu poate fi alta decât cea chineză. Cum altfel, pilotul chinez şi premiera mondială la Salonul Auto de la Shanghai servesc drept cele mai veridice argumente.

Comentarii