lukoil-banenr

C31: Noul monopost Sauber

În cursele de Formula 1, foamea este palpabilă. Echipele de top sunt avide după victorii, în timp ce ocupanții pozițiilor de la jumătatea clasamentului se zbat să-și facă loc prin mulțime. Dar echipa Sauber este pur și simplu flămândă.

Pilot Autoexpert

Echipa privată de origine elvețiană deținută și condusă de Peter Sauber se chinuie să-și găsească stabilitatea financiară încă de când BMW s-a retras în 2009. În ciuda acestei situații, modesta echipă a reușit să se țină pe linia de plutire în timp ce alte nume mari au fost nevoite să se retragă din F1. Nici rezultatele nu le sunt favorabile celor de la Sauber, ultimele rezultate notabile fiind obținute în 2007 și 2008 (locul 2 și respectiv 3) pe când încă se aflau sub tutela BMW, în prezent fiind cotți în dou jumătate a clasamentului (locul 7 în 2011).

Anul 2012 nu a adus mari schimbări pe plan financiar pentru Sauber, aceștia pregătind noul sezon cu un buget mai mult decât redus. În spatele volanului vor lua loc doi piloți aflați la începutul carierei – Sergio Perez și Kamui Kobayashi – care, pentru a putea spera la un sezon complet, trebuie să se afirme cât mai curând. Motoarele vin tot de la Ferrari iar nasul mașinii are aceeași formă cu a celorlalte monoposturi prezentate până în prezent.

Toate speranțele sunt puse așadar în noul monopost C31 cu care Sauber își joacă cel mai probabil ultima carte din pachet. Își va regăsi echipa lui Peter Sauber stabilitatea financiară încât să poată lua parte la Marele Circ? Răspunsul va veni odată cu prima cursă a sezonului, iar până atunci te invit să arunci o privire la fotografiile de la prezentarea monopostului și a echipei 2012.

Comentarii