lukoil-banenr

C4 Aircross intră în lumea SUV-urilor compacte

După ce a fost lansat anul trecut, de pe linia de asamblare au ieşit peste 100.000 de maşini Citroën C4, iar acum a mai apărut un model nou în gamă: Citroën C4 Aircross. SUV-ul compact va fi disponibil cu tracţiune pe două roţi sau integrală, dar abia după lansarea pe piaţă, care va fi în prima jumătate a anului viitor. Citroën promite că maşina va fi practică în off-road, dar se va manevra ca un sedan. Dacă va fi aşa sau nu, vom vedea, dar până atunci putem să ne concentrăm asupra altor detalii legate de C4 Aircross.

Pilot Autoexpert

De exemplu, am putea să vorbim puţin despre ceea ce vedem la exterior. Spre deosebire de un C4 standard, Aircross se diferenţiază în primul rând printr-o gardă la sol ceva mai înaltă. Ar fi apoi arcadele mai largi din jurul roţilor, pragurile, spoilerele mai accentuate şi nervurile de pe capota. Jantele care au în diametru 18 inci lasă impresia unui aspect robust al maşinii, iar LED-urile aliniate vertical şi plasate lângă două orificii de aerisire contribuie din punct de vedere dinamic.

Încă nu se ştie sigur, dar primul motor pentru C4 Aircross ar fi un benzinar de 1.6 litri, cu 120 CP, care va acţiona doar asupra roţilor din faţă. Oricum, cert este că indiferent de motorizarea pe care o va avea, cei de la Citroën au pomenit despre valorile reduse ale consumului şi ale emisiilor de dioxid de carbon.

Modelul va împărţi platforma tehnică alături de Mitsubishi ASX şi Peugeot 4008. Doar rudele se ajută între ele, nu-i aşa? Nu întotdeauna, desigur, dar la cum s-au derulat lucrurile până acum în Grupul PSA, mai ales în privinţa modelelor Citroën C-Crosser, Peugeot 4007 care se bazează pe Mitsubishi Outlander, putem să spunem că fraţii ăştia momentan se înţeleg. Rămâne de văzut dacă va fi la fel şi în cazul noilor modele, printre care se află şi Citroën C4 Aircross.

Comentarii