lukoil-banenr

Aşa cum ne-a obişnuit, Inspectoratul Naţional de Patrulare începe săptămâna cu sinteza de week-end: 244 de șoferi depistați pe trasee cu viteză excesivă şi alte câteva zeci, băuţi la volan.

Pilot Autoexpert

În doar 3 zile, peste 1100 de șoferi au fost documentați de către angajații INP conducând cu abateri de la regulamentul circulaţiei rutiere, dintre care, 244 de conducători auto au depășit limita de viteză, iar alții 30 au fost depistați la volan în stare de ebrietate. Totodată, inspectorii de patrulare au intervenit la 243 de solicitări din partea șoferilor și cetățenilor.

În această perioadă au avut loc 11 de accidente rutiere grave, soldate cu 1 persoană decedată și 21 traumatizate. În acest context, INP menționează că atât conducerea sub influența băuturilor alcoolice, cât și depășirea limitei de viteză reprezintă principale cauze ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

Exemple din păcate, avem tot mai multe. Cel mai recent, a fost accidentul din sectorul Buiucani. Pasagerul a decedat, după ce şoferul unui Mercedes-Benz, (beat la volan) a efectuat o depăşire pe contrasens provocând un accident.

Foto: Facebook GBM

Comentarii