lukoil-banenr

Cadillac ELR, versiunea de serie a lui Converj, va avea tracţiune faţă

Cadillac ELR, hibridul plug-in inspirat de conceptul Converj, va debuta în producţia de serie la finele anului viitor. Modelul va avea o configuraţie cu tracţiune faţă, preluată odată cu platforma de la Chevrolet Volt. Deşi sunt şanse ca motorul cu ardere internă să fie schimbat faţă de ceea ce ne oferă Chevrolet Volt, cei de la Cadillac nu au dat detalii în acest sens, preferând să nu prezinte prea multe detalii privind trenul de propulsie. După cum a clarificat David Cadwell, purtătorul de cuvânt al celor de la Cadillac, modelul ELR va avea tracţiune faţă datorită eficienţei oferite de această configuraţie de propulsie.

Pilot Autoexpert

„Converj este o extensie logică a planului nostru de a reinventa automobilul. Arată clar cum ar putea să arate un vehicul electric şi indică faptul că toţi clienţii industriei de lux globale pot să dispună de o maşină care leagă designul puternic de propulsia electrică” a declarat Bob Lutz, vicepreşedintele GM la vremea respectivă, în cadrul conferintei de presă de la Salonul Auto de Detroit din 2009.

Cadillac Converj, coupe-ul hibrid al americanilor, era echipat cu un motor electric de 370 Nm care îl putea propulsa până la 160 km/h. Iniţial, versiunea de serie a lui Converj a fost anulată, ca apoi să fie confirmată din nou pentru producţie. Analiştii din industrie au discutat aceste schimbări la momentul respectiv, justificând indecizia pe fondul situaţiei economice dificile prin care trecuse corporaţia americană.

Comentarii