lukoil-banenr

 

Cajun – un mic SUV de la Porsche

Pilot Autoexpert

Fanii conservatiști ai Porsche vor primi în curând încă o lovitură – în 2013 se va lansa noul model SUV Cojun. Un model foarte aproape după dimensiuni de modelul Q5 de la Audi, Cajun va fi mai scurt, mai josuț dar mai lat decât predecesorul său Cayenne. Se zvonește despre un model de bază cu doar trei uși, precum puteți vedea și în vizualizările de mai jos. Platforma de tracțiune inclusiv sistemul Quattro va fi împrumutat de la Audi precum și șasiul cel mai probabil va aparține modelului Q5. Desigur mașina fiind un Porsche promite un feel sportiv aparte și performanță pe măsură, lucru care va diferenția mașina de concurența existentă. Rămîne însă de văzut cât de versatil va fi acest mic SUV, spre exemplu în condiții de off-road.

Toate panourile exterioare şi interioare vor fi noi, unghiul de parbriz, şi stâlpii acoperişului vor rămâine neschimbați. Pentru a da un aer mai sportiv, Cajun primeşte propriile sale scaune sportive, o coloană de direcţie diferită, şi tabloul de bord de la viitorul Boxster.


Împreună cu structura corpului de la Audi, Cajun va folosi și şasiu Audi, axele de direcţie, și platforma Quattro pentru tracțiune integrală. Puterea va veni de la un 3.0-litri V-6, cu 290 CP şi 295 lb-ft de cuplu. Adițional va fi disponibil și modelul Turbo S, cu aceeași 3.0 litri dar cu 350 CP. Cajun va concura cu X3 de la BMW, Audi Q5 și Range Rover Evoque. Mai multe detalii urmează a fi anunțate.

Comentarii