lukoil-banenr

Calendarul Pirelli 2013 – o ediţie fără nudism

Fotograful ediţiei 2013 a calendarului e Steve McCurry, cunoscut în special ca fotojurnalist şi devenit celebru graţie portretului „Afghan Girl”, realizat în Pakistan – imagine numită „cea mai cunoscută fotografie” din istoria revistei National Geographic, pe a cărei copertă s-a aflat în numărul din iunie 1985.

Pilot Autoexpert

McCurry a declarat că îşi doreşte să fotografieze “femei care sunt sexy fără a fi nevoie să se dezbrace”. Fotograful îi urmează astfel în realizarea unui Calendar Pirelli pe Mario Sorrenti, Terry Richardson, Karl Lagerfeld şi Richard Avedon.

Astfel, modele au fost nevoite să-şi păstreze hainele pe ele în acest an. Pentru Anul 2013, Adriana Lima este prima femeie din istoria calendarului care a pozat într-o lună avansată de sarcină.

Alături de Adriana Lima, printre protagonistele de anul acesta în paginile calendarului se mai numără Elisa Sednaoui, Petra Nemcova, Isabeli Fontana, Liya Kebede şi Kyleigh Kuhn.

McCurry dezvăluie că, deoarece toate modelele sunt implicate în multe proiecte nonguvernamentale şi de caritate, ediţia din 2013 a calendarului va fi una „de suflet”. Această ediţie este dedicată spectaculosului oraş Rio de Janeiro.

În paginile ediţiei 2013 pot fi întâlnite nu doar fotomodele, ci şi actriţe brazilience sau oameni obişnuiţi din Rio, imortalizaţi în ipostaze care surprind nu doar frânturi din viaţa acestor oameni, dar şi bucăţi colorate din viaţa unui oraş care fascinează: Rio de Janeiro.

Celebrul calendar Pirelli în ediţie limitată este cel mai exclusivist calendar, care nu există niciodată la vânzare, ci e doar oferit unor persoane importante.

Comentarii