lukoil-banenr

Camaro ZL1

General Motors a anunţat planurile de a-l introduce pe piaţă la sfârşitul anului următor sau la începutul anului 2013 pe unul dintre cele mai puternice modele decapotabile de serie din istoria companiei, adică pe turbatul Chevrolet Camaro ZL1 Convertible.

Pilot Autoexpert

LAcesta va avea un motor V8 de 6.2 litri care va elibera 580 CP şi 754 Nm cuplu. Cei de la Chevrolet îl aruncă în luptă pe Camaro Convertible în categoria grea, alături de mai mulţi jucători importanţi. Ei sunt atât de încrezători în decapotabila pe care o vor lansa, încât au spus încă de pe acum că ″are suficientă putere ca să depăşească mai multe decapotabile emblematice cu patru locuri, cum ar fi Aston Martin DB9 cu 470 CP şi Porsche 911 Turbo cu 530 CP″. Dacă va fi aşa sau nu, rămâne de văzut. Totuşi, pe listă ar mai putea fi adăugaţi încă doi concurenţi nemiloşi, de exemplu: Mercedes-Benz SL63 AMG cu 518 CP şi 630 Nm sau Ford Shelby GT500 cu 550 CP şi 691 Nm.

Pe ce puncte forte se bazează Camaro ZL1 Convertible? Inginerii de la Chevrolet au avut grija ca maşina şă se comporte din punctul de vedere al manevrabilităţii asemănător cu versiunea coupé, care a reuşit să obţină pe Nürburgring un timp de 7:41.27, după cum poţi să vezi şi în filmuleţul de mai jos.

Pentru a nu se comporta ca o clătiră pe şosea în momentul în care vrei să te distrezi fără acoperiş, Camaro ZL1 Convertible a primit o structură ranforsată în care sunt incluse mai multe elemente. Este vorba de un braţ metalic aflat sub capotă, apoi ar fi braţul care asigură pe de-o parte suportul transmisiei, iar pe de altă parte contribuie la rigiditatea maşinii, iar în plus se poate menţiona şasiul cu arhitectură specială.

Chevrolet Camaro ZL1 Convertible va beneficia standard de sistemul Performance Traction Management şi diverse tehnologii care vor contribui alături de accesoriile pentru ranforsare la ţinuta de drum sportivă şi la reducerea zgomotelor şi a vibraţiilor.

Modelul va fi lansat la Salonul Auto de la Los Angeles, iar atunci vor fi oferite şi alte detalii.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAuto Expert TV-Peugeot HX 1
Articolul următorMINI Coupe